Qoin and Twynstra Gudde join hands for strong local communities

May 3, 2017

 

 

Qoin and organisation consultancy firm Twynstra Gudde have started a collaboration to realise strong local communities – together with citizens, municipalities, entrepreneurs and institutions in the region. Read about the collaboration below.

This news item is written in Dutch. If you are unable to read Dutch and would like to be informed on this issue, please do not hesitate to contact us.

 

Maatschappelijke uitdagingen op het gebied van vergrijzing, zorgkosten, banen, sociale verarming en lege winkelstraten beïnvloeden ons dagelijks leven. De participatiesamenleving moet ervoor zorgen het tij te keren, maar op veel plekken is dit geen realiteit. Door de samenwerking zijn Qoin en Twijnstra Gudde gezamenlijk in staat te helpen bij de centrale vraag: ‘Hoe bouwen we sterke gemeenschappen in onze buurten, steden en regio’s in deze veranderende tijden?’

 

Twynstra Gudde heeft als toonaangevend adviesbureau ruim 50 jaar ervaring met en visie op vraagstukken met betrekking tot een bloeiende samenleving en effectief overheidsbeleid. Qoin is wereldwijd een van de leidende bedrijven op het gebied van lokale munten die regionale economieën sterker en socialer maken. Twynstra Gudde is in staat om lokaal overheidsbeleid en problematiek goed te doorgronden en Qoin kan op basis van deze analyse een lokale munt introduceren die de gewenste effecten faciliteert. Qoin gebruikt hiervoor het door haar ontwikkelde SamenDoen: een waarderingsplatform dat tot stand is gekomen op basis van meer dan 20 innovatieve experimenten met lokale munten in binnen en buitenland. Beide bureaus hebben als doel deze SamenDoen platforms succesvol neer te zetten in samenwerking met lokale stakeholders.

 

“Qoin is erg verheugd over deze samenwerking”, aldus Roel Wolfert, Chief Operating Officer bij Qoin. “Hiermee is een partner gevonden met veel kennis en praktijkervaring op het gebied van overheidsbeleid en succesvol verandermanagement. Tevens is Twynstra Gudde een partij die de complexiteit van het introduceren van een lokale munt kan helpen versimpelen voor alle betrokken partijen. Dit hebben we de afgelopen maanden al bewezen bij enkele klanten. In combinatie met Qoin’s expertise en de schaalbaarheid en rijke functionaliteit van ons SamenDoen platform is dit een ideale combinatie om lokale gemeenschappen weer vitaal te krijgen.”